PLAVA KRV

Nova knjiga o kraljevskoj porodici: Otkrivene dobro čuvane tajne

Kraljica Elizabeta mislila da je Hari bio toliko obuzet ljubavlju prema Megan da mu to zamagljuje prosudbu

Elizabet i Hari. US Weekly

L. S. R.

9.4.2023

Kraljica Elizabeta II mislila je da je ponašanje vojvode i vojvotkinje od Saseksa "prilično ludo" i da je  Hari (Harry) bio "toliko obuzet" ljubavlju prema Megan (Meghan) da mu to "zamagljuje prosudbu", navodi se u novoj knjizi o kraljevskoj porodici. 

Prislušni uređaji

Kraljica Elizabeta II također je naredila da se pregleda biblioteka u Sandringamu zbog mogućih prislušnih uređaja 2020. uoči kriznog samita "Megxit" - takvu je važnost pridavala privatnosti ključnog sastanka s Harijem, naveo je autor knjige Robert Džobson (Jobson).

Novinar je u knjizi "Naš kralj", predstavljenoj u "Daily Mailu" otkrio kako je Kejt Kate, princeza od Velsa smatrala da je zajednička šetnja s Harijem i Megan (Harry, Megham) nakon kraljicne smrti "gotovo nepodnošljiva".



Kejt je kednom članu kraljevske porodice rekla da je javno pokazivanje jedinstva "bila jedna od najtežih stvari koje je ikada morala učiniti.

Razdor između Harryja i Williama, dramatični intervju Sussexovih s voditeljicom Oprah u kojemu su iznesene optužbe za rasizam protiv neimenovanog člana kraljevske obitelji, te optužbe da kraljevska kuća nije pomogla suicidnoj Meghan i da je Kate rasplakala vojvotkinju, stvorili su probleme za kuću Windsor.

Čarls  prestao primati pozive sina

Čarls (Charles), tada princ od Velsa, i Vilijam (William) odlučili su da ne mogu riskirati da ponovno budu sami s Harijem nakon intervjua s Oprom (Oprah) u martu 2021., rekao je Džobson.

Čarls je prethodno prestao primati pozive sina.

Pokojna kraljica, koja je jako voljela unuka Harija, rekla je da je umorna od njegovih ispada i umorna od "zapaljivih razgovora Harija i njegovog brata, koji su se ponekad događali u njenoj prisutnosti - napisao je autor.

Dodao da je kraljica, nakon što su Hari i Meghn počeli javno kritizirati i monarhiju i članove porodice, "bila iskreno zbunjena ponašanjem para, opisujući ga kao 'prilično ludo'". 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.