OBJAVLJEN OGLAS

Kraljevska porodica traži stručnjaka za sigurnost, nudi se basnoslovna plaća

Kraljevska porodica se na taj potez odlučila nakon što je na božićno jutro 19-godišnji uljez naoružan samostrelom provalio u dvorac Vinsdor

Kraljica Elizabeta. Agencije

L. S. R.

8.1.2022

Kensingtonska palata nedavno je objavila oglas za posao u kojem traži službenika zaduženog za sigurnost budućeg britanskog kralja i njegove porodice.

Kraljevska porodica se na taj potez odlučila nakon što je na božićno jutro 19-godišnji uljez naoružan samostrelom provalio u dvorac Vinsdor, gdje se nalazila kraljica Elizabeta. Incident je zabrinuo kraljevsku porodicu, a mladić je zadržan na psihijatriji. Nakon incidenta provedena je analiza sigurnosnih protokola, a određeni nedostatci uočeni su u timu koji se brine za sigurnost princa Vilijama (William), njegove supruge Kejt (Kate) te njihovo troje djece.


Princ Vilijam i Kejt Midlton. Agencije

Zbog toga je objavljen oglas za novo radno mjesto na kojem se traži službenik koji će Kensingtonsku palatu učiniti sigurnijim mjestom, prenosi "Daily Express". Nudi se godišnja plaća od 22.390 funti za 38 sati rada semično, a radi se svih sedam dana u sedmici.

- Ovo je fantastična prilika da postanete dio 300-godišnje historije Kensingtonske palate i pomognete nam da oživimo naše fascinantne priče za sve naše goste, svaki dan - stoji u oglasu za posao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.