OPROŠTAJ OD GLUMCA

Komemoracija glumcu Vlasti Velisavljeviću: Imao je radosni osmijeh "đavolka"

U Jugoslovensko dramsko je došao posljednji put na komemoraciju Ivanu Bekjarevu i rekao mi želim da moja komemoraciju bude vesela, rekla je Tamara Vučković

Vlasta Velisavljević preminuo 24. marta u 95. godini. Goran Srdanov/Nova.rs

N. Aj./ Nova.rs

2.4.2021

Komemoracija povodom smrti doživotnog člana Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vlaste Velisavljevića počela je danas oko podne u tom teatru, piše Nova.rs.

Komemoraciji prisustvuju brojne kolege, prijatelji, supruga, drugi članovi porodice legendarnog glumca koji je preminuo 24. marta u 95 godini od posljedica zaraze koronavirusom.

Voja Brajović došao na komemoraciju. Goran Srdanov/Nova.rs

Sahranjen je prošle subote u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Posljednji put na scenu pozorišta koje se danas oprašta od njega stao je 12. februara 2020. godine kada je odigrao Molijerovog "Uobraženog bolesnika" u režiji Jagoša Markovića, podsjetila je Tamara Vučković, upravnica JDP-a.

Komemoracija je počela minutom šutnje.

Branka Petrić stiže na komemoraciju. Goran Srdanov/Nova.rs

U Jugoslovensko dramsko je došao posljednji put na komemoraciju Ivanu Bekjarevu i rekao mi želim da moja komemoraciju bude vesela – rekla je Tamara Vučković koja se prva obratila prisutnima podsjetivši na njegovu biografiju.

Glumica Branka Petrić u izuzetno emotivnom obraćanju podsjetila je na legendarnu predstavu "Buba u uhu" koju su decenijama zajedno igrali.

– Sunce na tvojoj sahrani si nam ti poklonio. Tvoj osmijeh koji je djelovao kao osmjeh đavolka bio je tako radostan. "Buba u uhu" nam je donijela toliko zadovoljstva – istakla je Branka Petrić.

Komemoracija povodom smrti Vlaste Velisavljevića. Goran Srdanov/Nova.rs

Na komemoraciji govorio je i Voja Brajović.

– Pedeset godina smo drugovali. Za mene je bio radost. Kad je došao u pozorište od njega smo naučili distancu od patetike. Ne pravimo razliku među generacijama. Njegove otvorenost bila je za sve. Srce je imao za sve. Imati čovjeka koji može da se smije na svoj račun je Božiji dar – rekao je Brajović.

U JDP je došao na poziv Bojana Stupice, a prvu ulogu je ostvario u predstavi "Kad su cvetale tikve". Od 1971. do 2014. godine igrao je u najdugovječnijoj predstavi, Fejdoovoj "Bubi u uhu" u režiji Ljubiše Ristića koja je imala više od 1.600 izvođenja. Bio je omiljen među kolegama i sarađivao je sa najzačajnijim pozorišnim rediteljima. Posljednju premijeru je imao 2016. godine u Šekspirovom "Hamletu" koji je režirao Aleksandar Popovski. U JDP-u je ostao do penzije 1993. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.