ŠOKANTNO

Pjevačica Rada uhapšena: Pripremala likvidaciju, a u stanu krila arsenal oružja

Rada šokirala javnost. Instagram

Avaz.ba / Kurir.rs

17.10.2019

Pjevačica iz Srbije Radojka Kecman uhapšena je zajedno sa državljaninom Švedske S. Ž. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i zaplijenili veću količinu oružja i municije.

Policija je pretresom stana u Novom Sadu koji koristi Rada, pronašla dvije automatske puške, a pretresom stana u Bajmoku koji koristi S. Ž., pronađeno je 11 automatskih pušaka, 11 plinskih pištolja prepravljenih u vatreno oružje sa deset prigušivača i veća količina municije različitog kalibra, prenosi Kurir.rs.

- Jedna od zaplijenjenih pušaka bila je premazana bijelim lakom, kojim kriminalci mažu oružje kako bi ono, poslije zločina, bilo lakše zapaljeno. Lak mu pomaže da brže izgori, a najčešće se maže tokom pripreme za ubistvo. Zbog toga istražitelji vjeruju da je akcija ubistva bila pri kraju, ali se još provjerava ko je trebalo da bude meta - kaže sagovornik.

Otkriva i da se sumnja da su pjevačica i njen prijatelj bili dio kriminalne grupe. 

- Do sada prikupljeni dokazi ukazuju na to da su oni čuvali oružje za nekoga - otkriva.


Prema riječima našeg sagovornika, za sada se vjeruje da iz oružja koje je pronađeno u stanovima koje su osumnjičeni koristili, nisu izvršene likvidacije.

- Oružje je novo. Ono će, ipak, biti poslato na vještačenje kako bi se vidjelo da li je i ko još bio u kontaktu s njim - dodaje sagovornik.

Policija je, također, pronašla i više mobilnih telefona i laptop. Osumnjičenima je određeno zadžavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.