DETALJI

Bivši suprug Severine: Milan Popović progovorio o misterioznom paketu koji je pred njegovu kuću ostavio Igor Kojić

Severina Kojić i Milan Popović. Arhiva

Kurir.rs

7.6.2019

Milan Popović, bivši suprug Severine Kojić, još čeka konačne informacije od nadležnih službi kako će procesuirati postupak Igora Kojića, koji je pred njegovu kuću ostavio zapaljivi predmet.

On je otkrio šta ga je zapravo dočekalo ispred dvorišta kada je doputovao u Zagreb.

Taj misteriozni predmet je nalik na svijeću, ali nije je na tome rađeno. Taj objekt ima okvir od svijeće i unutra je napunjen katranom. Taj okvir je razrezan kako bi taj katran curio. Na tome je neko radio s nekom namjerom, da li da se zastrašim, odem iz Hrvatske ili da me unište materijalno. Neka prijetnja jeste, neko zastrašivanje. 

Trebalo mu je vremena da shvati o čemu se radi.

- Vratio sam se ubrzo nakon što je taj predmet ostavljen. To je bilo na ulazu kojim prolazim autom u dvorište kuće. Bio sam u šoku jer nisam shvatio o čemu se radi, trebalo mi je neko vrijeme da vidim o čemu se radi i kako da postupim. Prišao sam i vidio šta je, osjećao se miris katrana jer je gorjelo, ali ga je vjetar ugasio pa nije dogorio do kraja.

Milan je slučaj prijavio policiji.

- Igrom slučaja taj isti dan Igor Kojić je taj predmet nosio na vrata bivšem Severininom PR menadžeru Edvinu Softiću. On mu je zalupio vrata, a kasnije je taj isti objekt našao u liftu zgrade gdje živi. Ja sam prijavio slučaj policiji, pitali da li želim podnijeti tužbu protiv nepoznate osobe. Rekao sam da želim prvo pogledati na kameri ko bi to mogao biti i da tada odlučim kako postupiti. Jer, u slučaju da je krivično djelo, nadležne državne institucije bi trebale preuzeti progon. Samo u slučaju kada bi oni odustali, ja bih podnosio krivičnu ili prekršajnu prijavu. Činjenica je da se radi pokušaju zastrašivanja i prijetnjama.

Nema drugih osoba koje bi mu mogle poželjeti loše.

- Da sam taj dan u Zagrebu, znali su samo Igor i Severina Kojić. Nikom drugom se nisam javio i nikog drugog nije bilo u kući, samo su oni mogli znati da sam taj dan trebao biti Zagrebu. Moja prva sumnja je i bila, što sam i rekao policiji, da se radi o Severini i Igoru Kojiću, pošto nema drugih osoba koje bi mi mogle poželjeti loše.

 Organizirani pokušaj zastrašivanja.

- Mislim da Igor Kojić nije to uradio samoinicijativno, već sve u saglasnosti sa Severinom. Mislim da je to organizirani pokušaj da se ja zastrašim i otjeram iz Hrvatske pošto Severini smeta što sve svoje vrijeme u Hrvatskoj provodim sa starijim sinom i da mi to daje neku prednost možda na sudu, ukoliko sud tako odluči da dijete prijeđe da živi sa mnom.

Također, Milan je otkrio kako je poduzeo sve zakonske mjere kako bi se zaštitio od mogućih budućih provokacija tog tipa.

- Sada čekam poziv policije ili Tužilaštva koji bi morali ili sami podnijeti krivičnu prijavu ili da zovu da traže više materijala. To su kamere koje su na mojoj kući, imam ih 16, a Igor je snimljen na četiri. Imam puno povjerenje u rad institucija, do sada su savršeno obavljali svoj posao. Očekujem poziv i informacije - kazao je Milan Popović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.