PROCESI

Potpuni obrt: Otkriveno odakle krv Jelene Marjanović u Mercedesu

Gotovo je nemoguće utvrditi da li taj trag potiče od 2. aprila 2016. ili je tu bio i prije toga

Rezultat ide naruku odbrani Zorana Marjanovića. Arhiv

Kurir.rs

6.2.2019

Dokazi kojima tužilaštvo raspolaže protiv Zorana Marjanovića (40), osumnjičenog da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu, pjevačicu "Granda" Jelenu Marjanović (33), vrlo su klimavi, a jedan od njih je i trag Jelenine krvi nađen u automobilu Merecedes, kojim su se kobnog dana ona, Zoran i njihova kćerka Jana dovezli do nasipa.

Naime, nakon što je Apelacioni sud po drugi put vratio na dopunu optužnicu protiv Marjanovića, naložena su dodatna vještačenja, među kojima je i vještačenje tragova Jelenine krvi iz automobila. Cilj dodatnih analiza trebao utvrditi starost pjevačicinog biološkog traga, tj. krvi nađene na zadnjem sjedištu Mercedesa.

Pjevačica slikala ranu

 Gotovo je nemoguće utvrditi da li taj trag potiče od 2. aprila 2016. ili je tu bio i prije toga, kazao je izvor Kurira. 

- Iako tužilaštvo smatra da je Jelenina krv dospjela u auto kobnog dana, odnosno poslije njenog ubistva, to je vrlo diskutabilno i teško dokazivo - kaže sagovornik i dodaje da Marjanović navodno ima dokaze da ti krvavi tragovi u autu datiraju još od ranije.

- Navodno, Marjanovići tvrde da se Jelena nekoliko dana prije brutalnog ubistva sama posjekla na gepek porodičnog Mercedesa i da je tako veća količina njene krvi završila na zadnjem sjedištu. Kao dokaz za to, Marjanovići spominju fotografiju u Jeleninom telefonu jer je ona poslije te nezgode slikala posječenu ruku svojim mobitelom. Kako tvrde, te fotografije su i nakon njenog ubistva bile u njenom telefonu - rekao je izvor Kurira i dodaje da bi i ovaj dokaz tužilaštva vrlo brzo mogao da bude oboren.

Podsjetimo, najnovija vještačenja brisa uzetog sa Zoranove ogrebotine na desnoj ruci na dan pronalaska Jeleninog tijela, a koja su rađena na zahtjev Apelacionog suda, pokazala su da tu nema DNK tragova ubijene pjevačice. 

- Rezultat ide naruku odbrani Zorana Marjanovića i nije mnogo pomogao tužilaštvu da poslije skoro tri godine odgonetne ko je ubio Jelenu - kaže izvor Kurira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.