ZANIMLJIVO

Tvrdnje ljekara: Majkla Džeksona je otac kastrirao

Arhiv

Avaz.ba

14.7.2018

Ljekar Majkla Džeksona (Michael Jackson), preminulog kralja popa, kazao je da je muzičku legendu otac hemijski kastrirao da bi ga spriječio da se razvije i da zadrži svoj glas u kojem dominiraju visoki tonovi.

Konrad Mjurej (Conrad Murray), privatni ljekar Džeksona, proveo je dvije godine u zatvoru nakon što je osuđen za ubistvo iz nehata - odgovoran je za smrt legendarnog pjevača.

Potom je objavio video u kojem je iznio šokantne tvrdnje na račun Džoa Džeksona (Joe), koji je umro prošlog mjeseca.

- Činjenica da je Majkl hemijski kastriran da bi zadržao svoj posebni glas je skandalozna - izjavio je Mjurej.

On je utvrdio da je otac muzičke ikone Majklu davao hormonske injekcije kada je ovaj napunio 12 godina, a sve kako bi spriječio da mu se promijeni glas.

Podsjetimo, Majkl Džekson je preminuo 2009. zbog uzimanja prevelike količine propofola i sedativa. Slavu je stekao kao dječak, u grupi "The Jackson 5", koju je vodio njihov otac. 

Mjurej je dalje naveo da mu je Majkl priznao kako je godinama patio te da se ono što mu je otac radio ne može opisati riječima. On je rekao kako je Džo Džekson bio najgori otac u historiji: "Nadam se da je sada u paklu." 

Slične tvrdnje je u knjizi objavljenoj 2011. iznio francuski hirurg Alain Branchereau. On je napisao kako je Majkl kastriran lijekom ''cyproterone'', a ovaj ljekar je dokazao da uzimanje ovog lijeka sprečava rast kose i razvijanje glasnica. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.