PREMINUO U 54. GODINI

Detalji iz istrage: Metju Peri ljekarima davao milione za drogu koja ga je ubila

Kalifornijski ljekar Mark Čavez izjasnio krivim za smrt glumca

Ljekari su evidentno od bolesnog glumca debelo profitirali. Instagram

E. Ag.

prije 10 sati 10 minuta

Nakon što se kalifornijski ljekar Mark Čavez (Chavez) izjasnio krivim za smrt, odnosno predoziranje Metjua Perija (Matthew Perry), otkriveno je koliko je glumac plaćao za narkotike.

Još jedan ljekar optužen u ovom slučaju Salvador Plasencija izjasnio se da nije kriv, međutim, sada je u javnosti isplivalo da su se on i Čavez tog kobnog dana sastali na pola puta između Los Anđelesa i San Dijega razmijenivši najmanje četiri bočice lijeka.

Otkriveno je i koliko je glumac plaćao za drogu. Ljekari su evidentno od bolesnog glumca debelo profitirali s obzirom na to da je Peri Plasenciji platio čak 4.500 dolara tada za te doze. To je navelo Plasenciju da zamoli Čaveza da nastavi s isporukom kako bi dva ljekara mogla da budu oni "kojima će se Peri vraćati".

Plasencija je prepisao ketamin Periju i obučio asistenta koji mu je lijek ubrizgavao, prema sudskim dokumentima.

Podsjetimo, glumac Metju Peri, najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga iz sitkoma "Prijatelji", preminuo je u 54. godini u oktobru 2023. od "akutnog učinka" ketamina i drugih supstanci zbog kojih je izgubio svijest i utopio se u džakuziju, utvrđeno je obdukcijom iz decembra 2023.

Inače, Peri je u svojim memoarima "Prijatelji, ljubavnici i Velika Strašna Stvar" otvoreno pričao o svojim raznim zavisnostima i priznao da je davao milione za razne opijate, lijekove i alkohol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.