VEOMA TRAŽEN

Ovaj glumac Holivud je napustio na vrhuncu popularnosti: Odluku je donio nakon bizarnog incidenta

dlučio sam da mi to ne treba i da mogu da snimam filmove, a da ne budem u centru pažnje, objasnio je

Džoš Hartnet - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ag.

prije 3 sata 19 minuta

Džoš Hartnet (Josh Hartnett) je bio jedan od najtraženijih glumaca početkom dvijehiljaditih.

Rođen je kao Džošua Danijel Hartner 21. jula 1978. u San Francisku.

Publici je najpoznatiji po ulogama u ostvarenjima „Perl Harbor“, „Noć vještica 7“, „Pad crnog jastreba“, „40 dana i 40 noći“, „Grad grijeha“, „Crna dalija“, „Divlji konji“, a prošle godine smo imali priliku da ga gledamo u filmovima „Operacija Fortuna: Prevara vijeka“ i „Openhajmer“.

Manje produkcije

Naime, iako je bio jedan od najtraženijih glumaca, Hartnet je u jednom trenutku odlučio da se posveti manjim produkcijama i odrekne se Holivuda, prenosi Nova.rs.

- Moj pogled na Holivud uvijek se kretao između frustracije i nevoljnog prihvatanja. Odbio sam da glumim u velikim filmskim hitovima, nisam nestao iz filmske produkcije, kako to nekome izgleda. Samo sam se držao dalje od Holivuda i bombastičnih naslova jer sam shvatio da to nije način na koji želim da živim i radim - istakao je glumac jednom prilikom.

Dodao je i da je odluka da se odmakne od Holivuda bila važna za njegovo mentalno zdravlje koje je postajalo sve lošije.

- Zaista sam uživao u snimanju filmova, ali je industrija tada bila previše za jednog dvadesetjednogodišnjaka. I mediji su tada bili drugačiji. Paparaci su bili iza svakog ugla i zapravo nisam mogao da idem bilo gdje, a da me neko ne maltretira. Odlučio sam da mi to ne treba i da mogu da snimam filmove, a da ne budem u centru pažnje - objasnio je Džoš.

Kako je rekao, dešavali su se incidenti sa kojima više nije želio da se nosi.

- Pažnja koju sam dobivao u tom trenutku nije bila normalna. Bilo je raznih incidenata, ljudi su se pojavljivali na mom pragu i vrebali me. Ne želim sada da pravim veliku stvar od toga, ali tada me nije bilo briga - istakao je on, prisjećajući se trenutka kada je nepoznati čovjek došao pred njegovu kuću s pištoljem u ruci.

Ludi fan

- Rekao je da mi je otac - kazao je glumac i dodao da je čovjek tada završio u zatvoru.

- Bilo je to čudno vrijeme i nisam želio da budem primjer slavne ličnosti kojoj je naškodio neki ludi fan - zaključio je Hartnet, piše El Pais.

Džoš danas živi u Hempširu i u braku je s koleginicom Tamsin Egerton. Njih dvoje su se vjenčali 2021., nakon 10 godina veze i imaju četvero djece. Također, posvećeni su brizi o imanju na kom imaju dosta vrsta životinja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.