VELIKI GUBITAK

Preminula majka Nikol Kidman: Glumici javili nekoliko sati prije primanja nagrade u Veneciji

Slomljena sam od bola, rekla je Kidman

Glumica se vratila kući iz Venecije. AP

E. Ag.

8.9.2024


Nikol Kidman (Nicole) je otkrila da joj je voljena majka umrla samo nekoliko sati prije nego što je dobila nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu "Babygirl" na Venecijanskom filmskom festivalu, koji se završio u subotu.

Glumica je hitno otputovala kući, a umjesto nje, nagradu je preuzela redateljica filma Halina Reijn, koja je pročitala njenu izjavu. 

- Danas (subota, op.a.) sam stigla u Veneciju, da bih ubrzo nakon toga saznala da je moja prelijepa, hrabra majka Žanel An Kidman upravo preminula, u 83. godini života. U šoku sam i moram da idem svojoj porodici, ali ova nagrada je za nju, ona me je oblikovala, ona me je vodila, i učila me. Neizmjerno sam zahvalna što mogu da kažem njeno ime svima vama, sudar života i umjetnosti je srceparajući, a srce mi je slomljeno - rekla je Nikol, a prenosi "Dailymail".

U intervjuu za podcast "Fresh Air" u januaru 2022. godine, Nikol je ukratko govorila o zdravstvenim problemima svoje majke.

- Moja majka me vaspitala o umjetnosti, ona je umirujući melem. Nalazim se na mjestu gdje mi se pruža prilika da vidim svijet, pošto smo bliske, moja mama mi daje priliku da pogledam svijet očima 81-godišnje žene. Svjesna je, nije izgubila svoje kognitivne sposobnosti i pamćenje, veoma je direktna i iskrena, tako da imam uvid u njenu perspektivu. Učim od nje – govorila je Kidman.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.