U 72. GODINI

Umrla australska glumica Dženet Andrevarta, zvijezda TV serije "Susjedi"

Zvijezda kultne TV serije "Susjedi“, u kojoj je glumila Lin Skali, preminula je u petak u Melburnu

Dženet Andrevarta. YouTube

I. P. / Kurir.rs

28.7.2024

Poznata australska glumica Dženet Andrevarta (Janet) preminula je u 72. godini.

Dženet Andrevarta, koja je bila zvijezda kultne TV serije "Susjedi“, u kojoj je glumila Lin Skali, umrla je u petak u Melburnu, a pored nje su bile kćerke, Eloiz i Sara.

Njena smrt objavljena je jutros, u nedelju, 28. jula, a od voljene glumice oprostili su se i na profilu spomenute serije u kojoj je Dženet stekla slavu.

"Svi iz 'Susjeda' su duboko ožalošćeni zbog smrti Dženet Andrevarte", piše u objavi.

Voljena od gledalaca zbog uloge Lin Skali iz Remzi Strita, Dženet će ostati upamćena po svom širokom opusu, koji uključuje njenu nezaboravnu ulogu Rebe Ken u TV seriji "Zatvorenik“.

U postu su objavljene i riječi jedne od najbližih prijateljica preminule glumice Džeki Vudburn (Jackie Woodburn), koja je u seriji glumila Suzan Kenedi.

"Dženet je bila jedna od najboljih glumica svoje generacije, ali više od toga, bila je izuzetna žena“, napisala je Džeki.

"Strasna, radoznala, divno ekscentrična, velikodušna i zabavna. Za mene je ona bila prijatelj duže od 45 godina. Nedostajat će mi svaki dan.“

Dženet je cijeli svoj život provela radeći u industriji umjetnosti i zabave, dok je svoju karijeru započela kao nastavnica muzike prije nego što je pohađala dramsku školu.

Dženet je, također, provela veliki dio svog radnog vijeka u pozorištu, prenosi "Daily mail".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.