DETALJI IZ ŽIVOTA

Ko je umjetnica koja je ukrala srce najvećeg šarmera svijeta, zajedno su bili više od 40 godina, a oprostila mu je i prevaru

Zajedno su igrali golf, a Rokerburn je bila i dio ekipe na snimanjima nekoliko Konerijevih filmova

Sean Connery i Micheline Roquebrune. Agencije

A. Č.

1.11.2020

Šon Koneri (Sean Connery) bio je jedan od najpoznatijih šarmera filmske scene, a za njim su uzdisale žene širom svijeta. 

Ipak, slavni glumac bio je više od 40 godina u braku s Mišelin Rokerburn (Micheline Roquebrune).

Pred oltar su stali 1975. godine, a upoznali su se pet godina ranije na turniru golfa u Maroku. Rokerburn je u braku bila dva puta prije nego što je sudbonosno "da" rekla slavnom tajnom agentu, a glumac je prije nje bio u braku s Diane Cliento. Tek nakon što su se rastali od svojih tadašnjih partnera, započeli su svoju romansu.

Na početku nam je bilo teško održavati vezu jer je ona živjela na sjeveru Afrike sa svojom djecom - pričao je glumac ranije u intervjuima. 

Rokerburn je inače slikarica te je često putovala. Osim što slika, producentica je kazališnih predstava, a zahvaljujući tome dobila je i nagradu Tony.

Sean Connery i Micheline Roquebrune. Agencije

Zajedno su igrali golf, a Rokerburn je bila i dio ekipe na snimanjima nekoliko Konerijevih filmova. Par je živio na Bahamima gdje su imali kuću, a upravo ondje slavni glumac je zauvijek zatvorio oči.

Tokom dugogodišnjeg braka nisu imali zajedničke djece, no odgajali su zajedno djecu koju su dobili u prijašnjim brakovima. Džejsona Konerija (Jason Connery) je dobio s Diane Cliento, a Rokerburn ima troje djece iz prijašnja dva braka. 

Iako je naizgled par imao priču poput onih iz bajki, nije uvijek sve bilo blistavo. Glasine o njegovoj nevjeri krenule su tokom snimanja filma "Dijamanti su vječni", kada su mediji počeli povezivati Konerija s pjevačicom sa seta filma. 

Radilo se o Lynsey de Paul, koja je kasnije medijima ispričala da je htjela biti samo prijateljica sa slavnim glumcem, no to je preraslo u nešto više. Povezivali su ga s brojnim kolegicama i kasnije, a svojoj je supruzi priznao da ju je prevario jednom prilikom. Sve mu je oprostila, a zajedno su ostali sve do njegove smrti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.