NOVA DRUŠTVENA MREŽA

Meta isprobava personalizirane virtualne svjetove

Meta je u blogu također najavila izlazak Horizon Worldsa na većem broju platformi, konkretno, mobilnim uređajima i računalima

Meta navodi da će ovakvi virtualni prostori biti napravljeni za gejming grupe. Printscreen

E. A.

31.1.2023

U ovim će svjetovima, koji predstavljaju dio platforme Horizon Worlds, korisnici moći podešavati sve parametre virtualnog svijeta za sebe i svoje prijatelje. 

Značajka za virtualnu stvarnost trenutno je u fazi alfa testiranja. Meta počinje s testiranjem virtualnih svjetova samo za članove društvenih skupina. 

Uredivi svjetovi u društvenoj platformi Horizon Worlds bit će nešto između javnih svjetova gdje mogu doći svi iz privatnih prostora koji funkcioniraju kao "kuće" ili "stanovi" – mjesta u koja mogu doći samo pozvane osobe. 

Svjetovi "samo za članove" ograničeni su na 150 članova i 25 istovremenih posjetitelja.

Meta navodi da će ovakvi virtualni prostori biti napravljeni za gejming grupe, klubove čitatelja knjiga, VIP lože za ljubitelje tvoraca sadržaja ili mjesta na kojima se možete družiti s prijateljima.

- Uz potpunu kontrolu nad listom uzvanika, tvorci mogu nuditi pozitivno iskustvo gdje svi mogu graditi odnose i stvoriti jaku i rastuću zajednicu - piše u Metinom blogu Oculus.

Meta je u blogu također najavila izlazak Horizon Worldsa na većem broju platformi – konkretno, mobilnim uređajima i računalima. 

Aplikacija je, podsjetimo, trenutno samo dostupna za kacige Quest VR, piše portal Noob.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.