KOMPANIJA MTEL

Proslava Dana Telekoma Srpske: Spoj tradicije, istorije i savremenih tehnologija

Mi smo u prethodnoj godini probali da budemo heroji poslovnog života, kompanija sa najvećim profitom u BiH, lider u tehnološkim inovacijama

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
Marketing

prije 2 sata 13 minuta

"Veliki smo, jer stojimo na ramenima velikana”, slogan je pod kojim je kompanija m:tel obilježila ovogodišnji Dan Telekoma Srpske, uz brojne zvanice iz političkog, poslovnog i javnog života Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan, tokom obraćanja, naglasila je značaj prošlosti koju nosimo podsjećajući na velikane na čijim ramenima stojimo i danas.

- Podsećanje na tradiciju ne treba da nas obeshrabri nego da nas podstakne da budemo dostojni svojih predaka. Mi smo u prethodnoj godini probali da budemo heroji poslovnog života, kompanija sa najvećim profitom u BiH, lider u tehnološkim inovacijama i kompanija koja je u čitavom regionu pokazala najveću društvenu odgovornost brojnim akcijama - izjavila je Trivanova naglašavajući da činjenica da 3000 porodica živi pristojnim životom, da država ima prihode kojima će podizati kulturu, prosvjetu, privredu, da je m:tel za Srbiju najuspješnija investicija, iako se to u svemiru čini malim, daje nadu da smo se „imali rašta i roditi“.

Ovaj događaj bio je inspirisan našom bogatom istorijom i sjećanjima na velikane poput Nikole Tesle, Mihajla Pupina, Milutina Ivankovića, Ive Andrića, Petra Kočića i drugih, koji su svojim radom oblikovali svijet kakav danas poznajemo. Njihove riječi, njihove misli i stvaralaštvo oživjele su na ovom događaju zahvaljujući vještačkoj inteligenciji.

Prisutni su mogli da vide i kako to izgleda kada AI udahne život slikama koje su naslikali velikani poput Milene Pavlović Barili, Nadežde Petrović, Paje Jovanovića, Save Šumanovića i Uroša Predića, ali i da se podsjete da je prava snaga u ljudima, u snovima i osjećanjima koje su glavni pokretač za velika djela.

Događaju su prisustvovali srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Vlade Radovan Višković, te predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić. „Želimo da se m:tel razvija, da ubuduće zapošljava još više ljudi i pokazuje još više sposobnosti. Sigurna sam da je to zajednički poduhvat i nas koji treba da pravimo dobar ambijent za poslovanje”, poručila je Cvijanovićeva.

Prema riječima premijera Srpske Radovana Viškovića, m:tel je izrastao u najbolju i najveću kompaniju u sferi telekomunikacija u BiH, a koja se nalazi u Srpskoj. „Društveno odgovorna kompanija koja ulaže u kadrove i u sve one sadržaje koji su ih doveli na ovu poziciju i mislim da su na pravom putu da tako nastave i ubuduće” kazao je Višković, posebno se zahvalivši za društveno odgovornu kampanju m:tel-a koja djeci u školama obezbjeđuje siguran internet.

Iskrene čestitke uputio je i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić koji je poručio da je uspjeh m:tel-a uspjeh Republike Srpske, budući da je njena konekcija sa svijetom uglavnom bazirana na infrastrukturi ove kompanije.

Proslava Dana Telekoma Srpske nije bila samo prilika za obilježavanje postignuća kompanije, već i inspiracija za snove i nove vizije, kao i za promišljanje o budućnosti i o tome kako tehnologija može nastaviti da unapređuje naše živote pokazujući nam koliko su važne veze koje povezuju ljude i ideje, a Telekom Srpske ostaje lider u njihovom ostvarenju.

Povodom Dana Telekoma Srpske, čestitke menadžmentu i kompaniji uputiili su premijer Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, ministri u Vladama Republike Srbije i Republike Srpske kao i mnogi drugi visoki zvaničnici i predstavnici poslovnog i kulturnog života regiona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.