Ako volite da jedete bijelo meso, onda vam predlažemo super trik profesionalnog kuhara J. Kendži Lopez-Alta.
On u marinadu dodaje i majonezu, prenosi b92.net.
Ovo će doprinijeti tome da piletina bude sočnija i ukusnija. Bijelo mesto jeste omiljena hrana za mnoge, ali zna ponekad biti malo suho i bezukusno.
Majoneza se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primjena u kuhinji može da bude raznolika. Kada napravite marinadu za piletinu u nju dodajte istu količinu majoneza. Najbolje bi bilo da bijelo meso marinirate cijeli dan, ali ako nemate toliko vremena možete da držite meso u marinadi četiri sata. Majonezu ne morate da koristite samo za bijelo meso, već za bilo koji dio pileta.
Marinada je uglavnom tečna i ne može lako da se „zalijepi“ za meso. Ako dodate i majonezu premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a također spriječit će i da ona lako zagori. Bijelo meso će biti sočnije i imat će lijepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na vanjskoj strani piletine dok zadržavaju vlagu. Bijelo meso neće imati ukus majoneze.