Donosimo vam recept za desert.
Sastojci:
250 g piškota
250 g sira maskarpone
50 g šećera u prahu
50 ml skuvane i ohlađene
espreso kafe
150 g čokoladnog krema
Kakao.
Priprema:
Piškote sameljite pa im dodajte šećer u prahu, maskarpone, te skuhanu i ohlađenu kafu. Prvo promiješajte kašikom, pa rukom umijesite tako da se sastojci povežu u jednoličnu smjesu.
Ona će se u početku osipati, ali se ipak da povezati u kompaktan oblik. Kašikom zahvatite dio smjese veličine manje grudve, pa je kašikom ili prstima na dlanu rastanjite.
Na sredinu stavite jednu kašiku čokoladnog krema, a onda krajeve preklopite i zatvorite krem oblikujući lopticu.
Na isti način uradite sa ostatkom smjese i krema. Oblikovane bombice spuštajte u kakao i valjate ih da se oblože kakaom sa svih strana. Dobro ih rashladite pa onda servirajte.