RECEPT

Tiramisu trufle

Dobro ih rashladite pa onda servirajte

Tiramisu trufle. Jeka Marić / Jekin Kaprić

A. O.

prije 2 dana

Donosimo vam recept za desert.

Sastojci:

250 g piškota

250 g sira maskarpone

50 g šećera u prahu

50 ml skuvane i ohlađene

espreso kafe

150 g čokoladnog krema

Kakao.

Priprema:

Piškote sameljite pa im dodajte šećer u prahu, maskarpone, te skuhanu i ohlađenu kafu. Prvo promiješajte kašikom, pa rukom umijesite tako da se sastojci povežu u jednoličnu smjesu.

Ona će se u početku osipati, ali se ipak da povezati u kompaktan oblik. Kašikom zahvatite dio smjese veličine manje grudve, pa je kašikom ili prstima na dlanu rastanjite.

Na sredinu stavite jednu kašiku čokoladnog krema, a onda krajeve preklopite i zatvorite krem oblikujući lopticu.

Na isti način uradite sa ostatkom smjese i krema. Oblikovane bombice spuštajte u kakao i valjate ih da se oblože kakaom sa svih strana. Dobro ih rashladite pa onda servirajte.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.