IDEJA ZA OBROK

Proljetne rolnice s kiselim krastavcima

Posluži uz pripremljeni umak i uživaj

Proljetne rolnice s kiselim krastavcima. Instagram

A. O.

prije 3 sata 3 minute

Proljetne rolnice potiču iz Vijetnama, gdje su poznate kao goi cuon, a tradicionalno se pune svježim začinskim biljem, rižinim rezancima i škampima ili piletinom.

Ono što ih čini posebnima jeste njihova prilagodljivost. Naime, sastojci se mogu mijenjati prema sezoni, ukusu i inspiraciji. A ponekad, upravo iz te igre ukusa i tekstura nastaju neočekivane kombinacije koje osvajaju, poput ove verzije. Zamisli samo, slasne proljetne rolnice s kiselim krastavcima!

Zamotani u hrskavo tijesto, kiseli krastavci u kombinaciji s topljenim sirom izvrstan su kontrast tekstura i okusa, dok pikantni umak od majoneze i srirache daje onaj završni, neodoljivi dodir.

Bilo da ih pripremaš za gledanje utakmice, filmsku veče ili kao brzi snek za druženje s prijateljima, ove proljetne rolnice s kiselim krastavcima biće prava zvijezda tvog stola. Uz samo nekoliko sastojaka i 15 minuta vremena, dobićeš savršeno hrskavu poslasticu koja će nestati brže nego što misliš.

Sastojci:

Kore za savijače

Kiseli krastavci 8 kom

Ementaler 8 kriški

Suncokretovo ulje 1.25 šoljica

Majoneza 0.50 šolje

Sriracha umak 1 kašika

Postupak:

Listove za savijače nareži na jednake, pravilne komade, a ivice premaži vodom. U sredinu svake rolnice stavi krišku sira, a na sir stavi kiseli krastavac.

Podigni donji vrh kore i preklopi ga preko krastavca. Presavij bočne strane prema unutra i nastavi rolati do kraja.

Prstima nanesi malo vode na gornji vrh omota kako bi ga zalijepio. Ponovi s preostalim zamotuljcima.

Ulij ulje u duboku tepsiju i zagrij na srednje jakoj vatri 5-8 minuta. Dok se ulje zagrijava, pomiješaj majonezu i sriracha umak, pa ostavi sa strane. Pomoću termometra provjeri temperaturu ulja – treba dostići 190°C. Prži zamotuljke u serijama po tri minute sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Izvadi zamotuljke pomoću hvataljki i stavi ih na papirne ubruse da upiju višak ulja.

Posluži uz pripremljeni umak i uživaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.