KUHAJTE S NAMA

Njujorški cheesecake: Poslastica za nepce

Za razliku od drugih kolača ove vrste, na njega ne ide preliv

Topi se u ustima. Facebook

Dž. R.

prije 2 dana

Njujorški čizkejk možda djeluje "obično" jer nema voćni preliv, međutim, dosta se razlikuje i svojim jedinstvenim okusom.

Sastojci 

Za koru je potrebno:

1. 250 g krekera ili keksa po izboru

2. 100 g otopljenog putera

3. 100 g šećera

4. čaša soka po želji

Za fil:

1. 250 g krem sira

2. 150 g šećera

3. so

4. 100 g pavlake

5. malo soka od limuna

6. vanilin ekstrat

7. 4 jajeta

8. 2 žumanceta

Priprema torte

Sameljite krekere, pa dodajte malo soli, šećer i puter. Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu, pa dolijte sok.

Poravnajte tijesto od krekera na dno odabrane tepsije.

Mikserom mutite krem-sir, pa dodajte postepeno šećer, so, pavlaku, sok od limuna, jaja i na kraju vanilin ekstrat. Pravite pauzu od jednog ili dva minuta između dodavanja sastojaka.

Kada se sve sjedini i postane pjenasto, uključite rernu na 180 stepeni.

Kašikom stavite fil preko napravljene kore, a zatim ubacite da se peče od 50 do 60 minuta.

Poslije pečenja, kolač smjestite u frižider da se rashladi prije posluživanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.