SAMI NAPRAVITE

Gotovi za 15 minuta: Recept za hljepčiće bez kvasca

Domaće je najbolje

Ukusni hljepčići. Printscreen

E. Ag.

23.2.2023

Sastojci

– 200 ml jogurta

– 200 gr bijelog (može i crnog) brašna

– 50 gr kukuruznog brašna

– 2 ravne kašičice soli

– pola kašičice sode bikarbone

Priprema

Sve sastaviti, umutiti prvo kašikom, a poslije umijesiti rukama. Staviti tijesto na sto posut brašnom, podijeliti na 6 loptica, staviti u tepsiju pa u zagrijanu rernu. Peći oko 10 minuta na 200 stepeni. Ispečene hjlepčiće vaditi mokrim rukama. “Umiti” svaki, pa ostaviti da se malo prohlade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.