Zamislite da sjedite za stolom u potpunosti izrađenim od snijega, okruženi netaknutim planinskim pejzažima, dok vam sunčevi zraci griju lice.
Ova gastronomska avantura održana je u Kurmajeuru (Courmayeuru), jednom od najljepših alpskih mjesta, uz spektakularan pogled na Mont Blan.
Dvanaest gostiju
Raskošni snježni sto, kreacija u potpunosti napravljena od snijega, bio je "domaćin" za samo 12 gostiju.
Ovo iskustvo privuklo je avanturiste i ljubitelje unikatnih doživljaja. Za cijenu od 80 eura po osobi gosti su uživali u dobrodošlici uz piće, alpskom meniju s lokalnim delicijama, vinskoj pratnji i završnom espresu uz zapanjujući pogled.
Sto se prostirao na bijelom prostranstvu, ukrašen detaljima poput borovih šišarki i rustikalnih ubrusa s motivima prirode.
Gosti su sjedili na klupama, također od snijega, obloženima toplim dekama i jastucima s alpskim motivima.
Posluživalo se vrhunsko vino, a jela su bila smještena na elegantnom posuđu. Jedna od fotografija prikazuje snježni sto u punoj veličini, s okolinom ukrašenom drvenim kućicama i veličanstvenim planinama u pozadini.
Još jedna fotografija prikazuje sto s tradicionalnim kolačima i aromatičnim umacima koji zaokružuju ovu jedinstvenu gastronomsku priču.
Spoj prirode i luksuza
Ono što čini ovu priču posebnijom jeste što je cijeli događaj bio osmišljen kao skladan spoj prirode i luksuza. Gostima je pružena prilika da uživaju u jednostavnosti netaknute prirode dok u isto vrijeme uživaju u finoći lokalnih ukusa i vina.
Sve to u podnožju Mont Blana, najvišeg vrha zapadne Evrope.
U slučaju lošeg vremena, organizatori su osigurali plan B - ručak bi se održao u toploj unutrašnjosti hotela Auberge de la Maison. Srećom, priroda je ovoga puta bila na strani učesnika. Ako ste ikada sanjali o ručku koji spaja avanturu, luksuz i prirodu, ovo iskustvo u Kurmajeuru je upravo to.