POZNATA MODNA KUĆA

"Chanel" predstavio veličanstvenu kolekciju visoke mode

Šaputalo se u kojoj mjeri je Virginie Viard učestvovala u kreiranju ove Haute Couture kolekcije

Chanel revija. Instagram

I. B.

prije 2 dana

Udobno smješteni gosti u foteljama od crvenog somota u  Operi Garnije (Opéra Garnier) gledali su "Chanel" reviju visoke mode. Svjedočili su baletu silueta sa pozorišnom elegancijom koju je zamislio studio kuće za kolekciju visoke mode zime 2024. / 2025.

Ako je ove sedmice postojao duh u Pariškoj operi, onda je to Viržini Vilard ( Virdžinija Viard). Dizajnerka koja je debitovala 1987. u Šanelu, naslijedila je Karla Lagerfelda na mjestu umjetničkog direktora 2019. i čiji je odlazak najavljen prije samo nekoliko sedmica.

Njen duh prožimao je kolekciju visoke mode. Šaputalo se u kojoj mjeri je Virginie Viard učestvovala u kreiranju ove Haute Couture kolekcije.

Prvi model, Vitorija Ćereti( Vittoria Ceretti ) ušla je na scenu sa Couture mašnom u kosi i ogrtačem od tafta koji leprša na ramenima reflektirajući  model na metalik crvenom stropu, naglašavajući teatralnu stranu ovog sjajnog modnog događaja.

Chanel revija. Instagram

Dragocjeni komplet od tvida sa rukom u džepu, omaž je slavnoj krojačici i stavu Koko Šanel (Coco Chanel). Njeno gotovo bijelo odijelo sa suknjom od tvida iz jesen-zime 1964-1965, ispod koljena, imalo je četiri džepa, dva za uvlačenje ruku, druga za naočare i cigarete.

Chanel revija. Instagram

Bluze s "pierrot" ovratnikom dobra je kombinacija s tilom, perjem i izvezenim zvijezdanim oblikom dijamanata koji naglašavaju linije haljine iz 1920-ih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.