MNOGIMA OMILJENO CVIJEĆE

Evo kako da oživite svoje hortenzije uz ova tri savjeta: Raskošno će cvjetati

Hortenzije su biljke koje relativno brzo rastu pa već za godinu dana mogu značajno povećati veličinu svog korijena i drugih dijelova

Hortenzije. Canva/Avaz

El. T.

prije 5 dana

Počele su cvjetati mnogima omiljene ljetno cvijeće – hortenzije u najljepšim nijansama pastelno ružičaste, plave i bijele boje.

Uz ova tri savjeta, cvjetat će kao nikad prije:

1. Zalijevajte ih dvaput dnevno

Sam naziv ovih biljaka dolazi od grčkih riječi hydros (voda) i angos (posuda), što dovoljno govori o tome koliko im je potrebno vlažno tlo. Zato ih je tijekom najvećih ljetnih vrućina potrebno zalijevati ujutro i navečer, dok će tokom manje sparnih dana jedno zalijevanje biti dovoljno. Ove biljke imaju veliku moć regeneracije pa će čak i one koje su uvenule nakon jednog zalijevanja ponovno oživjeti.

2. Obratite pažnju na veličinu tegle

Hortenzije su biljke koje relativno brzo rastu pa već za godinu dana mogu značajno povećati veličinu svog korijena i drugih dijelova. Zato je nužno pripaziti na veličinu posude prilikom sadnje. Izbjegavajte držati ih u plastičnim posudama u kojima ste ih kupili te ih svakako presadite. Neka posuda bude u skladu s vrstom hortenzije koju ste kupili jer se njihova veličina kreće od pola metra pa sve do više od dva metra, prenosi Zadovoljna.hr.

3. Smjestite ih u hlad

Ove su biljke idealne za male balkone jer pružaju zaštitu od pogleda, ali da bi uspješno rasle, potrebno ih je smjestiti tamo gdje nema jakog sunca. Njihovo idealno stanište trebalo bi biti okrenuto prema istočnoj ili jugoistočnoj strani svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.