LIFESTYLE

Boljelo me toliko da sam sve vrijeme plakala: Sara otkriva pakao mračnog kulta, u koji je upala unuka princeze Karađorđević

Avaz.ba

28.10.2017

Poslije saznanja da je Indija Oksenberg, unuka srpske princeze Jelisavete Karađorđević, upala u kandže mračnog kulta Nekseum, oglasila se jedna djevojka koja je uspjela da se izvuče iz misteriozne sekte.

Katarina Oksenberg, zvijezda serije "Dinastija" i kćerka Jelisavete Karađorđević, prošle nedjelje je za magazin People ispričala kako je njena 26-godišnja kćerka potpala pod utjecaj lidera sekte pod nazivom Nxivm.

Indija Oksenberg upala je u kontroverzni kult iz Njujorka pod nazivom "Nxivm" (Nekseum). Međutim, malo ko zna šta se zapravo krije iza mračnog kulta koji već decenijama intrigira američku, ali i svjetsku javnost.


Sada je i djevojka po imenu Sara Edmonds, koja je nedavno napustila grupu, progovorila i otkrila kako žene u grupi imaju veoma ograničena prava, poput onih da im, recimo, nije dozvoljeno da pojedu više od 800 kalorija dnevno, kako bi fizički bile atraktivne Rejnijeru.

Sara je ispričala kako je njoj grupa predstavljena kao dobar put za žene koje žele da prevaziđu svoje slabosti, za koje Rejnijer tvrdi da muče ljepši pol, poput pretjerane emotivnosti, nepovjerljivosti i identifikovanja kao žrtve.


Edmonds je u grupi imala i gospodara kome je morala da služi kao rob i da mu se stalno javlja preko poruka. "Dobro jutro, M" i "Laku noć, M" je bio dio njene svakodnevnice i te poruke je morala da šalje svom gospodaru.

Kad je trebalo da prođe kroz proces inicijacije rečeno joj je da će dobiti malu tetovažu. Ona se skinula i legla na sto, ali nije dobila tetovažu, već je bila žigosana simbolom širokim oko pet centimetara, koji prikazuje inicijale Kita Rejnijera.

Cijeli proces je trajao oko 20-30 minuta, i bio izuzetno bolan.

- Sve vrijeme sam plakala, imala sam osjećaj da sam se na neki način odvojila od svog tijela. Toliko me je boljelo - prisjetila se Edmonds.

Svaki član grupe je morao da se zakune da će sve što se dešava unutar nje ostati tajna. Razlog za to je i to što je svako ko je htio da uđe u grupu morao prvo da ispriča o sebi nešto poražavajuće i sramno.

Sara je na kraju uspjela da skupi hrabrost i odlučila je da napusti grupu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.