DOBOJ-ISTOK

U OŠ “Klokotnica” uspjela vježba u spašavanju učenika i gašenju požara

Učestvovalo 300 učenika viših razreda, nastavno i drugo osoblje

Instrukcije učenicima dali i policajci. Hasan Čalić

H.Čalić

12.12.2018

Danas je u centralnoj OŠ “Klokotnica” u Doboj-Istoku održana vježba u gašenju požara, spašavanju učenika, radnika i materijalnih dobara škole. 

Učestvovalo je oko 300 učenika viših razreda, nastavno i drugo osoblje, vatrogasci PVJ “Doboj”, policijski službenici PS Doboj-Istok, sanitet i medicinski radnici Privatnog centra "Duje" te pripadnici Civilne zaštite.

Tačno je u 11 sati neko povikao “Ljudi, požar”, a onda su učenici velikom brzinom putem za evakuaciju istrčali iz škole u školski park. Ubrzo su stigli vatrogasci, policija, sanitet i radnici škole i krenuli na gašenje požara. Sirene su se čule na sve strane, a građani ne znajući šta se dešava dolazili su da vide je li požar uistinu planuo, ili nije. Istovremeno je s drugog sprata spašen “zarobljeni” radnik škole.

Na kraju se sve dobro završilo, a povrijeđenih nije bilo. Jedan od vatrogasaca iz Doboja učenicima je dao instrukcije šta treba raditi u slučaju izbijanja požara.

- Prezadovoljni smo ovom vježbom. Mi u Nastavnom planu i programu imamo temu spašavanje od požara, ali drugačije je kada mi učenicima pričamo o požaru u učionici, a drugačije je kada oni na jednom mjestu uživo vide gašenje požara - kazala je direktorica OŠ “Klokotnica” Senada Džanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.