SARAJEVO

Vlada KS o mjerama za vikend: Ovo neće raditi

Donesen zaključak o zabranama tokom vikenda

Piše: A. Ovčina

10.3.2021

Donesen zaključak. AVAZ

Vlada KS donijela je zaključak o zabrani rada tokom vikenda koji je donesen na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusoma s obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije.

Kako je navedeno u zaključku, zabranjuje se rad svim poslovnim subjektima u periodu od petka od 20 sati do ponedjeljka do 07 sati.



Sportska takmičenja

Iz ove zabrane se izuzimaju trgovine prehrambenim proizvodima i pekare, apoteke, benzinske pumpe, prodavnice hrane za životinje, specijalizovane prodavnice medicinskih sredstava veterinarskih proizvoda i opreme, subjekti koji obavljaju djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, subjekti koji obavljaju veterinarske djelatnosti, kantonalna javna komunalna preduzeća i kantonalna javna preduzeća, aerodrom, kopneni prijevoz i ostale pomoćne djelatnosti u prijevozu, hoteli i sličan smještaj uz posluživanje hrane samo za goste koji imaju prijavljen boravak, subjekti koji se bave proizvodnom djelatnosti, subjekti koji se bave pogrebnim i srodnim djelatnostima, gradilišta.

Dozvoljen je rad javnih kuhinja, kao i priprema i dostava hrane i pića do 23 sata u periodu trajanja zabrane uz poštivanje naznačenih mjera.

Sportska takmičenja i treninzi na otvorenom su dozvoljeni tokom trajanja propisane zabrane, ali bez publike.


Tržni centri

U tržnim centrima dozvoljen je rad poslovnim subjektima koji su izuzeti iz zabrane.

Za provođenje navednih mjera zaduženi su Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

Naloženo je i specijalistima radiolozima-senolozima iz primarne zdravstvene zaštite da u okviru svog redovnog posla čitaju i RTG nalaze pluća iz COVID ambulanti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.