TVRDE MEDIJI IZ SRBIJE

Zastrašujući razlog zašto je Kosta ubio svoje vršnjake: Ovo je pravi motiv

Maloljetni počinitelj zastrašujućeg zločina pristao je svjedočiti u postupku protiv svojih roditelja

Kecmanović: Izvršio masakr. Ringier

E. Ć.

prije 4 sata 31 minutu

U Beogradu je nastavljeno suđenje protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja dječaka ubice Koste Kecmanovića, koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u beogradskoj školi.

Maloljetni počinitelj zastrašujućeg zločina pristao je svjedočiti u postupku protiv svojih roditelja. Kao i prošli put, suđenje na Specijalnom sudu bilo je zatvoreno za javnost.

Dječak je u četvrtak na pitanje zašto je ubio svoje vršnjake, navodno odgovorio da želi da ga “ljudi doživljavaju kao psihopatu i da ostane upamćen”. 

Htio steći strahopoštovanje

Izvor za Blic.rs također dodaje da je rekao kako je na taj način htio steći strahopoštovanje.

Maloljetnik je na suđenju navodno hladno odgovarao na sva pitanja. Advokati porodica žrtava rekli su da su tokom suđenja dobili odgovore na brojna pitanja, a sljedeće ročište je zakazano 1. novembra.

Podsjetimo, dječak je prošle godine izvršio masakr u beogradskoj školi i usmrtio devet učenika i zaposlenika škole. On je u četvrtak oko 8:30 sati izveden iz bolnice u kojoj se nalazio od trenutka kada je počinio ubojstva. Sanitetom je u pratnji policije prevezen u zgradu Specijalnog suda gdje je pristao svjedočiti protiv svojih roditelja, što je trajalo četiri sata.

Prema pisanju portala “Blic”, maloljetnik je na suđenju naveo da je nakon pucnjave izvadio okvir od pištolja i odbacio oružje dalje od sebe. Na pitanje zašto je to učinio, Kosta Kecmanović je rekao: “Zbog lične sigurnosti, da me policija ne ubije”. Navodno je rekao i da je njegova majka “kriva za sve”.

Ljutila se i vikala

- Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je utjecalo da uradim to što sam uradio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio - kazao je na suđenju, piše Blic.rs.

Ognjen Božović, punomoćnik porodice ubijene djece, otkrio je nakon prošlog ročišta da iskaz dječaka ubice ide u pravcu koji će voditi ka osudi roditelja. “Nakon saslušanja maloljetnika, slijedi saslušanje drugih svjedoka, čitanje pisanih dokaza, a zatim i završne riječi“, rekao je Božović.

Iako je i prošlo ročište bilo zatvoreno za javnost, dijelovi iskaza dječaka ubice pojavili su se u medijima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.