SPECIJALNI IZASLANIK EU

Lajčak: Žao mi je što se nismo bavili žurnim pitanjima u trilateralnom formatu

Žao mi je što se danas u trilateralnom formatu nismo pozabavili žurnim pitanjima

Miroslav Lajčak. Anadolija

FENA

jučer

Specijalni izaslanik EU za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak, koji je danas u Buxellesu ugostio izaslanstva Beograda i Prištine, poručio je da mu je žao što se žurnim pitanjima nisu bavili u trilateralnom formatu.

Lajčak je na društvenoj mreži „X“ naveo da je danas ugostio dvojicu glavnih pregovarača Kosova i Srbije i njihova izaslanstva na odvojenim sastancima.

- Žao mi je što se danas u trilateralnom formatu nismo pozabavili žurnim pitanjima. Ostajem na raspolaganju stranama i nastavit ćemo u narednim tjednima - napisao je Lajčak.

Nakon bilateralnih susreta u utorak u Brisel, nije došlo do trojnog susreta jer je kosovski pregovarač Besnik Bislimi odbio da se sretne s predstavnicima Beograda.

Bislimi, s druge strane, kaže da do trilateralnog sastanka nije došlo jer Srbija "uvjetuje dnevni red sastanka s neprihvatljivim zahtjevima za Kosovo".

Direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković je pak pojasnio da je Bislimi odbio da sudjeluje na trilateralnom sastanku, jer je delegacija iz Beograda insistirala na temama kao što su ZSO, poštanske usluge i pitanje primjene sporazuma o mostu na Ibru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.