ADMIR ŠAHMANOVIĆ

Funkcioner Bošnjačke stranke o ulasku u Vladu Crne Gore: Neosnovane su tvrdnje da smo odmakli od naših principa

Sve je to u sferi populizma, nijedna naša odluka nije išla u suprotnosti interesa Crne Gore

Admir Šahmanović. Vlada Crne Gore

S. S.

22.7.2024

Član predsjedništva Bošnjačke stranke Admir Šahmanović potvrdio je večeras za TVCG da ova partija ulazi u Vladu Crne Gore i da im je u okviru rekonstrukcije pripalo pet ministarstava i jedna potpredsjednička pozicija.

- U pitanju su mjesto potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku, ministra vanjskih poslova, ministra za socijalnu brigu, brigu porodici i demografiji, ministra dijaspore, ministra rudarstva, nafte i gasa i ministra za regionalni i institucionalni razvoj i nevladin sektor - pojasnio je Šahmanović.

Šahmanović je u izjavi za Dnevnik TVCG naglasio da se nisu vodili resorima i broju ruku koje će dobiti u Vladi.

- Isključivo smo se vodili našim programom i principima. Odlučili smo da otpočne saradnju sa Pokretom Evropa sad i još jednom smo pokazali povjerenje našem lideru Ervinu Ibrahimoviću. Baziramo se na našem programu i želimo da budemo zalog multikonfesionalne Crne Gore. Osim toga, mi imamo veliku odgovornost prema našem bošnjačkom narodu - poručio je on.

Upitan da prokomentariše navode da je BS skrenuo od svojih programa i principa, Šahmanović je kazao da su u pitanju neosnovane tvrdnje.

- Sve je to u sferi populizma. Nijedna naša odluka nije išla u suprotnosti interesa Crne Gore - zaključio je Šahmanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.