AKTIVIRALA SE PREŠA

Stravičan događaj u Splitu: Poginula 50-godišnja žena, mašina joj zahvatila noge

Prebačena je u KBC Split, a smrt je konstatirana u 2.38 sati

Sa lica mjesta. Dalmatinski portal

H. J. I.

15.6.2023

Još nema nikakvih službenih informacija o okolnostima tragične nesreće u kojoj je sinoć u skladištu prodajnog centra Kaufland u Splitu smrtno stradala 50-godišnja zaposlenica.

Pronašao je kolega

Kako neslužbeno saznaje Dalmatinski portal, u poluautomatsku prešu za kartonsku i papirnatu ambalažu sa silom prešanja od 80 tona upala joj je plastična kanta. Popela se u mašinu kako bi izvadila kantu, no u jednom trenutku senzor je očitao potreban volumen za rad i aktivirao prešu koja joj je prikliještila donji dio tijela i noge. Pronašao ju je kolega i odmah alarmirao hitne službe.

DORH navodi da se radna nesreća dogodila u 23.50, policija je dojavu o nesreći dobila preko Centra 112 u 23.54. U skladište su stigli splitski vatrogasci koji su izrezali dijelove preše kako bi oslobodili nesretnu ženu iz smrtonosne situacije. 

Prebačena je u KBC Split, a smrt je konstatirana u 2.38 sati.

Naložena obdukcija

Na mjestu nesreće uviđaj je obavio zamjenik općinskog državnog advokata, a bio je tamo i inspektor zaštite na radu. Naložena je obdukcija, Državni inspektorat izvijestio je kako je inspekcijski nadzor u toku i kako ne mogu komentirati okolnosti događaja dok ga ne okončaju.

Pitali su i Upravu Kauflanda o tragediji. Odgovorili su kako su duboko potreseni događajem. Izrazili su najdublje i najiskrenije saučešće porodicama i prijateljima stradale kolegice. Pružit će porodici svu potrebnu podršku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.