PALA VLADA

Poslanica u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović – Stanković za "Avaz": Vanredni izbori najbolje rješenje

Rezultati Abazovićeve vlade u oblasti ekonomije i ostalim oblastima, naročito kad je u pitanju deblokada pravosuđa i crnogorskog puta ka EU integracijama, ravni nuli

Draginja Vuksanović - Stanković: Za evropski put Crne Gore. Arhiv

Piše: A. Bajramović

20.8.2022

Vladu Dritana Abazovića pamtit ćemo kao Vladu koja je radila protiv nacionalnih interesa Crne Gore, kazala je za "Avaz" predsjednica Kluba poslanika Socijaldemokratske partije u Skupštini Crne Gore i članica Predsjedništva SDP-a Draginja Vuksanović – Stanković. 

Rezultati ravni nuli

Nakon maratonske sjednice poslanici su rano jutros izglasali nepovjerenje Vladi Crne Gore, na čijem je čelu proteklih stotinjak dana bio lider URA-e.

- Rezultati Abazovićeve vlade u oblasti ekonomije i ostalim oblastima, naročito kad je u pitanju deblokada pravosuđa i crnogorskog puta ka EU integracijama, ravni nuli. Ovo je poruka svim budućim vladama da svaka koja bude radila protiv nacionalnih interesa Crne Gore završit će na ovaj način. Što se tiče SDP-a želim da poručim da ćemo mi uvijek biti dio one većine koja je za evropski put Crne Gore, za očuvanje građanskog i multietničkog identiteta države – dodaje Vuksanović – Stanković.


Nova većina ili vanredni izbori

Vlada Crne Gore, nakon izglasavanja nepovjerenja, bit će u tehničkom mandatu do izbora nove, ali u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može tvrditi ko će je i kada formirati. Vuksanović – Stanković ističe da bi jedino proevropska, građanska koalicija mogla ubrzati evropski put Crne Gore, a svaki drugi scenario predstavljao bi poraz za Crnu Goru i vratio je na postavke iz devedesetih godina.

- Razni su scenariji mogući. Onaj koji je ključan je da su jedini izlaz iz ove situacije vanredni parlamentarni izbori. Vrlo je bitno da se, ako bude moguće, formira neka tehnička vlada koja bi pripremala izbore, a ako to ne bude moguće onda je potrebno raspisivanje vanrednih izbora u što skorije vrijeme, koje bi pripremala ova vlada. Ako to uopšte bude mogla, jer ne smijemo zaboraviti da Odbor za reformu izbornog zakonodavstva nije uradio skoro ništa po tom pitanju, a za to je po Ustavu Crne Gore potrebna dvotrećinska podrška – kaže Draginja Vuksanović – Stanković, predsjednica Kluba poslanika SDP-a u Skupštini Crne Gore


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.