PJEVAO U TV ŠOUU

Fra Jozo Čirko predvodio misu za privedene navijače Hajduka: Vjenčao Grašu i Hanu, Splićani ga obožavaju

Čirko je, kako pišu mediji u Hrvatskoj, netipični svećenik

Fra Jozo Čirko. Ivo Cagalj/PIXSELL

L. S. R.

26.5.2022

U crkvi svetog Dominika u Splitu održana je misa za navijače Hajduka, koji su privedeni nakon utakmice u Maksimiru. Motiv organizacije mise jest, kako piše Večernji.hr., navodna teza da se u istražnom zatvoru trenutno nalaze deseci navijača koji nemaju veze s napadom već su se igrom slučaja nalazili u koloni prema Splitu. Misu je predvodio fra Jozo Čirko.

- Molimo za duhovni mir dečkiju koji su u pritvoru i za mir njihovih obitelji. Molit ćemo da Bog pošalje svoga duha sutkinjama koje budu donosile sud da dosude o istini i pravdi. Molit ćemo i za sve navijače i policajce koji su ozlijeđeni da što prije ozdrave. Da pokažemo da nismo nikakvi huškači i huligani nego smo samo navijači koji volimo svoj klub - rekao je fra Jozo Čirko na misi.


Fra Jozo Čirko. Ivo Cagalj/PIXSELL

Također je dodao:

- To su dečki koji su kod mene u crkvi ministrirali i koje poznajem od njihova rođenja, prenosi Jutarnji list.

Čirko je, kako pišu mediji u Hrvatskoj, netipični svećenik. On je prije nekoliko mjeseci vjenčao estradni par Hanu Huljić i Petra Grašu, pjevao je u jednom TV šouu, a Splićani ga obožavaju.

Inače, fra Jozo Čirko, koji za sebe voli govoriti da je moderan, u fokus šire javnosti došao je prije desetak godina, nakon  napada na sudionike gay pridea u Splitu. Tada je izjavio kako je sretan što su slike razbijenih glava i podignutih desnica obišle svijet, jer se time ”pokazalo da Split ne trpi nenormalno ponašanje’’, piše Telegram.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.