41 GLAS "ZA"

Usvojene izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu u Crnoj Gori

Poslanici opozicije jučer su napustili skupštinsku salu i poručili da je parlamentarna većina odbila pruženu ruku za dijalog oko čelnih funkcija

Crna Gora: Prihvaćene izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu. Antena M

Antena M

12.5.2021

Skupština Crne Gore je sa 41 glasom "za" prihvatila izmjene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu, koje je predložila parlamentarna većina.

Prijedlog izmjena podržali su poslanici Demokratskog fronta (DF), koalicija Mir je naša nacija i Crno na bijelo, Socijalističke narodne partije i Pokreta za promjene.

Glasanju nisu prisustvovali poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Socijaldemokratske partije, albanskih partija i Liberalne partije.

Poslanici opozicije jučer su napustili skupštinsku salu i poručili da je parlamentarna većina odbila pruženu ruku za dijalog oko čelnih funkcija u pravosuđu. Iz DF-a su poručili da je izvojevana pobjeda.

Podsjetimo, Venecijanska komisija ponovo je kritikovala predložene izmjene inovirane verzije Zakona o državnom tuzilaštvu, a iz Evrope stigle su poruke da je neophodno primijeniti mišljenje VK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.