REGION

Grenel i Vučić: Donald Tramp uskoro dolazi u Srbiju

Vučić je rekao da je istina da je Tramp prihvatio poziv.

Donald i Ivanka Tramp. Agencije

Avaz.ba

22.9.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) uskoro bi mogao posjetiti Srbiju.

Ovo je rečeno danas tokom konferencije za medije nakon sastanka delegacije Srbije, koju je predvodio predsjednik Aleksandar Vučić, sa specijalnim izaslanikom predsjednika SAD Ričardom Grenelom (Richard Grenell) i izvršnim direktorom američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC).

Ovu informaciju otkrio je sam Grenel.

- Kada smo bili u kabinetu i kada nas je pozvao Vučić, znao sam kakva je reakcija Trampa kada se na nešto obaveže. Ta preuzeta obaveza je stvarna, i on i Ivanka su izrazili želju da dođu u Beograd. Vi ste predsjedniče Vučiću dali veliku viziju Trampu po pitanju dolaska u Beograd. Krajnje je vrijeme da se dogodi posjeta Srbiji, riješen je da dođe. Nemam datume, to je za nas u ovom momentu komplikovano, ali je izrazio želju i jedva čekam da ga vidim ovdje. Što se tiče političkih pitanja, predsjednik Tramp je čovjek koji je u Vašingtonu sa strane u toj administraciji. Mi smo danas ovdje upravo zato jer je on sa strane, jer vjeruje u ovaj proces – rekao je Grenel.

Vučić je rekao da je istina da je Tramp prihvatio poziv.

- Tramp je bio šarmantan i prihvatio poziv da posjeti Srbiju. Na tome nisam insistirao previše, ali pošto gospodin Grenel zna čitav razgovor, predsjednik Tramp je prihvatio. Ja kao svaki Srbin počeo da navaljujem, tražio sam to od njega i riješen je da dođe. Na njemu je kad mu dozvole obaveze. Posebno smo razgovarali sa gospođom Ivankom, jer se njen reon bavi ugroženim grupama, ženama... – rekao je Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.