BEOGRAD

Vučić danas s patrijarhom Irinejem o crnogorskom Zakonu o slobodi vjeroispovijesti

On je istakao da Beograd nema krivicu u dešavanjima u Crnoj Gori, da izražava brigu za srpski narod i SPC, te da ne želi kvariti odnose s tom zemljom

Aleksandar Vučić. Avaz

Avaz.ba

31.12.2019

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarat će danas s patrijarhom Irinejem o pomoći, kako navode agencije, Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) u Crnoj Gori nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u crnogorskoj skupštini.

Vučić je naveo da će sa srpskim patrijarhom razgovarati o formiranju komisije i da se vidi kako da se pravno izađe pred svjetske i međunarodne organizacije u vezi s tim problemom.

- Razgovarat ćemo kako da pomognemo našoj crkvi. Ne razumijem se u mitropolije i eparhije, za mene postoji samo Srpska pravoslavna crkva - rekao je Vučić za RTS.

On je istakao da Beograd nema krivicu u dešavanjima u Crnoj Gori, da izražava brigu za srpski narod i SPC, te da ne želi kvariti odnose s tom zemljom.

Komentirajući to što košarkaši beogradske Crvene zvezde nisu otputovali na meč sa podgoričkom Budućnošću, koji se trebao odigrati sinoć u Podgorici, Vučić je rekao da je možda bolje odigrati utakmicu za tri, sedam dana, nego da se napravi neka greška i da se desi nešto loše.

Skupština Crne Gore usvojila je Zakon o slobodi vjeroispovijesti i vjerovanja i pravnom položaju vjerskih zajednica, kojem se SPC protivi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.