NIŠ

Vučić tokom govora o NATO bombardiranju Srbije zaplakao

Avaz.ba

24.3.2019

Povodom obilježavanja 20 godina od NATO bombardiranja Srbije na posebnoj svečanosti govorio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a tokom svog emotivnog govora on je i zaplakao.

Pominjući Džejmija Šea (Jamie Shea), kojeg je okaraterizirao kao jednog od glavnih krivaca za bombardiranje Srbije, Vučiću je glas počeo podrhtavati.

- Niko nije odgovarao za zločine, srpski civili bili su za NATO samo greška. Za nas oni nikad neće biti greška niti će otići u zaborav. Dvije i po hiljade života nećemo i ne smijemo da zaboravimo. Greška su oni koji su ih ubili. To Srbija danas smije i mora da kaže, jer ma koliko radili protiv nje, Srbija je jača i snažnija nego što je ikada bila. 20 godina poslije bombardiranja, budućnost je naša obaveza - kazao je Vučić, prenosi Blic.rs.

Poručio je da Srbija ne želi u NATO i da je vojna neutralnost prirodni izbor.

- Hoćemo da budemo svoj na svome i ništa više, nikome ne prijetimo, ali Srbija je danas desetostruko jača nego 1999. i dvadesetostruko jača nego 2008. godine.

Vučić je večeras emotivno doživio susret sa Slađanom Vučkovićem, podoficirom koji je tokom NATO agresije izgubio obje šake, pa su predsjednika Srbije, dok mu se obraćao tokom govora u Nišu, savladale emocije.

- Dragi Slađan, divan čovjek, podoficir koji je izgubio obje šake, naletio je na 107 minu koju su zločinci bacilli, ali ima unuke i imat će ih još. Hvala vam na junaštvu, na odanosti otadžbini. Nema ništa preče i važnije od otadžbine. Hvala vam beskrajno za sve što se za otadžbinu uradili i djecu spasili od zločinačkih mina - rekao je Vučić.

Trenutak kada je Vučić zaplakao pogledajte od 1:23:30 minute.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.