REGION

Zorana jure izvršitelji, banke i tužilaštvo zbog tuđih dugova: Zbog sulude slučajnosti njegov život postao je pakao

Avaz.ba

28.10.2017

Nišlija Zoran Popović na meti je sudskih izvršitelja, komunalnih preduzeća i javnog tužilaštva iako nikome nije dužan niti je kriv za bilo šta, piše Telegraf.rs. Njegov jedini "grijeh" je što živi u Paraćinskoj ulici u niškoj opštini Palilula na istom broju na kome, isto u Nišu, ali u opštini Pantelej, boravi osoba zbog čijih ga dugova i problema sa zakonom jure.

Ogorčeni Nišlija objašnjava da ne pamti koliko je dopisa napisao i pragova obio da bi dokazao da nije onaj koga država juri.

- Godinama trpim torturu zbog tuđe neodgovornosti. Banke i komunalci traže svoje pare, tužilaštvo mene juri zbog neodazivanja sudskom pozivu upućenom tom čovjeku a vrhunac je bio dolazak sudskih izvršitelja koji su mi zaprijetili da će mi iznijeti stvari iz kuće i to uz asistenciju policije.

- Zbog njih sam imao i najveće muke jer sam ih jedva ubijedio da nisam onaj koga traže. Pet dana nisam spavao strahujući da će mi sa policijom zakucati na vrata dok mi nije stiglo obavještenje od njih da prihvataju moj prigovor - objašnjava Popović.

Ističe da osoba koja je uzročnik njegovih problema, nikada nije stanovala kod njega.

- Problem je u duplim adresama, jer postoje dve Paraćinske ulice u Nišu. Mislio sam da sam se oslobodio muka kada je prije nekoliko godina toj ulici promjenjeno ime. Međutim, iako se ona sada zvanično zove Petra Petrovića, za mene se ništa nije promijenilo jer ta osoba, iako joj je to zakonska obaveza, nije ažurirala podatke u ličnoj karti.

- A, kako sve institucije naše adrese dobijaju od MUP-a, on se i dalje vodi u Paraćinskoj. To sam lično provjerio i ustanovio da je adresa te osobe izmjenjena jedino u biračkom spisku - vajka se ovaj Nišlija.

Tvrdi i da je pokušao da o problemu lično porazgovara sa vinovnikom svega što ga je snašlo, ali da mu se i to obilo o glavu.

- Saznao sam njegov broj telefona, pozvao ga i zamolio ga da ažurira svoju adresu kako ne bih imao više problema. Međutim, on me je obasuo uvredama i prijetnjama tako da više ne znam šta da radim - zaključuje Popović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.