ZNAČAJ UMJETNOSTI

Slikarski susreti "Zenica slika" za pomoć žrtvama poplava BiH

Sve slike nastale tokom susreta bit će ponuđene na prodaju, a prikupljeni prihod bit će usmjeren ka pomoći žrtvama nedavnih poplava u BiH

Slikarski susreti "Zenica slika". Naš most Zenica

Dž. V.

prije 2 sata 45 minuta

Slikarski susreti pod nazivom "Zenica slika" održat će se 12. i 13. oktobra, okupljajući talentirane slikare i slikarice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Ovaj inspirativni događaj, u organizaciji Udruženja Naš Most Zenica, ima za cilj ne samo promociju umjetnosti, već i pružanje pomoći onima kojima je to najpotrebnije. 

Sve slike nastale tokom susreta bit će ponuđene na prodaju, a prikupljeni prihod bit će usmjeren ka pomoći žrtvama nedavnih poplava u BiH.

"Zenica slika" će pružiti umjetnicima priliku da kroz svoju kreativnost pruže podršku onima u nevolji. Pored slikanja, planirani su i razgovori o značaju umjetnosti u kriznim vremenima te o ulozi zajednice u obnovi i solidarnosti kroz kulturne inicijative.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje umjetnosti i humanitarnih akcija da se pridruže ovom događaju i podrže radove talentiranih umjetnika te na taj način doprinesu žrtvama poplava. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.