LIČNOST DANA

Lebron Džejms: Prkosi godinama

"Kralj" korača ka 40. godini, ali je i dalje nezaustavljiv

Džejms: Vodi "Dream team". Platforma X

24.7.2024

Kada se govori o čudima prirode u sportu, jedno od glavnih imena koje se uvijek spominje jeste Lebron Džejms (James). A kako i ne bi, kada je i nešto manje od pet mjeseci prije 40. rođendana i dalje nezaustavljiv na košarkaškim parketima.

U timu iz snova, kakva je američka košarkaška reprezentacija, njegovi saigrači još u njega gledaju kada se treba riješiti utakmica. I Lebron uradi upravo to – riješi utakmicu. Nema mnogo razmišljanja i taktiziranja, korištenje čiste sile je recept za pobjedu u stilu „Kralja“, kako ga njegovi fanovi vole zvati. Osjetila je to i selekcija Njemačke na svojoj koži, jer, u trenucima kad se lomilo, Lebron je svojim potezima donio novi trijumf SAD.

Na Olimpijske igre ide s jasnim ciljem, a to je zlatna medalja, koju bi dodao kolekciji onih iz Pekinga 2008. i Londona 2012. godine.

Koliko je njegova izdržljivost fascinantna, govori i činjenica da je Lebron na Igrama debitirao u Atini u augustu 2004. godine, a njegov sin Broni (Bronny) je rođen dva mjeseca kasnije. Lebron je sada saigrač sa svojim 20-godišnjim sinom u Lejkersima. Jedan od najboljih prkosi godinama, a, prema svemu sudeći, činit će to još barem nekoliko. Čisto da još jednom pokaže zašto je u poziciji u kojoj se nalazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.