Livanjski kraj od davnina je nadaleko poznat po proizvodnji dobrog sira. O njegovom kvalitetu svjedoče i brojna priznanja, a jedno takvo dobila je Mljekara „Puđa“.
Na Balkanskom festivalu sireva u Beogradu, sir firme Tomislava Puđe, u konkurenciji 300 vrsta sireva iz Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Francuske, Italije i Holandije, najbolji je prema ocjeni posjetilaca.
Tomislav se s bratom Ljubom 2001. počeo ozbiljnije baviti proizvodnjom sira. Krenuli su tako što su novosagrađenu porodičnu kuću adaptirali u modernu siranu. Njihov sir pravi se od punomasnog domaćeg mlijeka krava, ovaca i koza, koje se hrane na planinskim pašnjacima, a u procesu proizvodnje ništa ne oduzimaju, niti dodaju.
Tajna uspjeha, kako kaže Puđa, jeste u zadržavanju stručnih mladih ljudi, što je vrlo bitno u situaciji kada se sve više iseljavaju. Najviše se uzdaju u sebe, svoje ljude i kooperante.