NOVI NAPAD

Izraelske snage bombardovale bolnicu u Gazi, ranjeno preko 70 osoba

Požar je izbio među šatorima u krugu Bolnice mučenika Al-Aksa u Deir el-Balahu

Pojas Gaze. Anadolija

Anadolija

prije 3 sata 50 minuta

Najmanje četvero Palestinaca je ubijeno, a 40 povrijeđeno u izraelskom bombardovanju šatora u kojima su smješteni raseljeni civili u Pojasu Gaze u ponedjeljak rano ujutru, javljaju lokalni mediji, prenosi Anadolu.

Požar je izbio među šatorima u krugu Bolnice mučenika Al-Aksa u Deir el-Balahu kao rezultat izraelskog napada, javila je palestinska novinska agencija WAFA.

Iz bolnice su za WAFA-u potvrdili da je u izraelskom napadu ubijeno i povrijeđeno mnogo civila, napominjući da je bolnica puna ranjenika.

Prema pisanoj izjavi vladinog Ureda za medije u Gazi, ovo je sedmi napad izraelske vojske na šatore raseljenih civila u Bolnici mučenika Al-Aksa.

Izraelski ratni avioni bombardovali su šatore raseljenih civila u krugu bolnice 10. januara, 13. marta, 22. jula, 4. augusta i 27. septembra.

Slike ljudi zarobljenih u plamenu preplavile su društvene mreže.

Izrael je nastavio brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze nakon prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. oktobra prošle godine, uprkos rezoluciji Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija koja poziva na hitan prekid vatre.

Od tada je ubijeno više od 42.200 ljudi, uglavnom žena i djece, a više od 98.400 je povrijeđeno, prema lokalnim zdravstvenim vlastima.

Izrael se suočava sa tužbom za genocid na Međunarodnom sudu pravde.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.