PREDSJEDNIK TURSKE

Erdoan: Suprotstaviti se državnom terorizmu koji provodi Izrael dužnost je svih nas

Pozvao je u četvrtak sav savjesni svijet, posebno muslimane, na zajednički stav protiv izraelske agresije

Predsjednik Turske. Anadolija

Anadolija

prije 6 sati 8 minuta

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) pozvao je u četvrtak sav savjesni svijet, posebno muslimane, na zajednički stav protiv izraelske agresije, javlja Anadolu.

Erdoan boravi posjeti u Albaniji, a u glavnom gradu Triani je zajedno s premijerom te zemlje Edijem Ramom prisustvovao svečanosti otvorenja džamije Namazgah, najveće muslimanske bogomolje na Balkanu. Tokom obraćanja Erdoan se osvrnuo na genocidne napade Izrael na Palestince.

Napominjući da je navršena godina dana genocida koji je Izrael provodi u Gazi i na okupiranim palestinskim teritorijima, Erdoan  je također podsjetio da je u tom periodu ubijeno 50.000 nevinih Palestinaca, a više od 100.000 ljudi ranjeno.

Istaknuo je da su bombardirane džamije, crkve, bolnice, škole, univerziteti i tržnice, te da je izraelska administracija nastavila s napadima na djecu, žene, mlade i starije osobe u Palestini.

- Suprotstaviti se državnom terorizmu koji provodi Izrael predstavlja savjesnu dužnost svih nas. Napadom na Libanon Netanyahuova administracija ponovno je pokazala da nema namjeru uspostaviti mir u regiji. Sa ovog svetog mjesta još jednom pozivam sav savjestan svijet, posebno muslimane, na zajednički stav protiv izraelske agresije - poručio je Erdoan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.