IDU NA SJEVER

Ministar odbrane Izraela: Fokus prebačen na libanski front, započela nova faza u ratu

Težište se pomiče na sjever. Mi premještamo naše snage, resurse i energiju na sjever, rekao je izraelski ministar odbrane Joav Galant

AP/Jacquelyn Martin

Anadolija

18.9.2024

Izraelski ministar odbrane Joav Galant (Yoav Gallant), nakon drugog vala eksplozija širom Libana, izjavio je kako se njegova zemlja "fokusirala na libanski front i da je započela nova faza u ratu", prenosi Anadolija.

Gallant je tokom posjete aerodromu u blizini grada Haife u sjevernom Izraelu rekao:

- Težište se pomiče na sjever. Mi premještamo naše snage, resurse i energiju na sjever. Mislim da smo na početku nove faze u ratu. Moramo se prilagoditi. Moramo pokazati dosljednost tokom vremena. Ovaj rat zahtijeva veliku hrabrost, odlučnost i upornost."

Tvrdeći da je svrha izraelskog napada na sjeveru bila da se evakuirani izraelski građani sigurno vrate kući, Galant je ustvrdio da nisu zaboravili zatvorenike u Pojasu Gaze.

U posljednja 24 sata širom Libanona dogodile su se eksplozije, prvo na pejdžerima, a danas i na voki-tokijima. Dok libanonski dužnosnici smatraju Izrael odgovornim za eksplozije, administracija Tel Aviva šuti o tom pitanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.