NESTABILNA SITUACIJA

Zbog napetosti i moguće eskalacije: Slovenija pozvala svoje građane da odmah napuste Liban

Svima se savjetuje da napuste zemlju zbog ozbiljne i nekontrolirane sigurnosne situacije - upozoravaju iz Ministarstva vanjskih poslova

Liban. Anadolija

Anadolija

2.8.2024

Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije pozvalo je slovenske državljane da odmah napuste Liban, javlja Anadolija.

- Svima se savjetuje da napuste zemlju zbog ozbiljne i nekontrolirane sigurnosne situacije - upozoravaju iz Ministarstva vanjskih poslova Slovenije.

Ističu da je situacija u Libanu nestabilna, da napetosti ostaju visoke i događaji mogu eskalirati bez upozorenja, što već utječe na putovanja izvan zemlje.

- Vrlo je vjerojatno da će teroristi pokušati izvesti napade u Libanu. Napadi se mogu dogoditi bilo kada i bilo gdje u Libanu. Mete mogu uključivati: vladine zgrade, vojne objekte i škole; bogoslužna mjesta; zračne luke i druga prometna čvorišta; javna područja kao što su turističke atrakcije, restorani, barovi, kafići, trgovački centri, tržnice, hoteli i druga mjesta koja posjećuju stranci - stoji na web-stranici Ministarstva vanjskih poslova Slovenije.

Naglašavaju i da u Libanu postoji visoka razina napetosti zbog ekonomske i političke situacije. Demonstracije, koji mogu postati nasilni, mogu započeti nenajavljeno.

- Demonstracije su historijski bile usredotočene na najveće gradove Beirut, Tripoli i Saidu, ali su se održavali i na drugim lokacijama i mogu se održati diljem zemlje - naglašava Ministarstvo vanjskih poslova Slovenije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.