EPILOG NESREĆE U TURSKOJ

U potonuću čamca u Antaliji stradala jedna osoba, 37 spašeno

Čamac je potonuo na udaljenosti 50 do 100 metara od obale, a uzrok još uvijek nije poznat

Nastradala jedna osoba. Ilustracija

A. Ka. / Fena

3.11.2020

Uslijed potonuća turističkog čamca u distriktu Alanyi, u turskoj provinciji Antaliji, spašeno je 37 osoba, a izvučeno je jedno tijelo. 

Čamac je potonuo na udaljenosti 50 do 100 metara od obale, a uzrok još uvijek nije poznat. Na teren su poslane spasilačke ekipe koje su izvukle tijelo jedne utopljene osobe, javlja Anadolu Agency (AA). Obalska straža je u saopćenju navela kako su u 11:10 sati po lokalnom vremenu dobili dojavu da je u blizini pećine Fosforlu, u distriktu Alanya, potonuo turistički čamac. Na teren su izašla dva tima Obalske straže te jedan ronilački tim. 

- U prvoj etapi je spašeno ukupno 37 osoba, 32 putnika i pet članova posade koje su izašle na stijene. Izvučeno je i jedno tijelo. Po saznanju da se na čamcu nalazilo 38 osoba, akcije spašavanja su okončane - navodi se u saopćenju. 

Načelnik Alanye Adem Murat Yucel saopćio je kako su ekipe izašle na teren odmah po saznanju o potonuću čamca. Yucel je naveo kako je preminuo 37-godišnji strani državljanin koji se nije uspio spasiti jer se nalazio na veoma uskom prostoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.