POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Utvrđen identitet tijela nađenog na obali Neretve: Radi se o Mariji Boras iz Mostara

U Gradskoj mrtvačnici Sutina jučer obavljena obdukcija

Boras: Nestala 1.februara. Facebook

Meliha Smajkic

prije 5 sati 48 minuta

Nakon što je jučer u Gradskoj mrtvačnici Sutina obavljena obdukcija ženskog tijela koje je u petak u poslijepodnevnim satima pronađeno na obali rijeke Neretve na lokalitetu ispod Lučkog mosta utvrđeno je da se radi o Mariji Boras (49) iz Mostara.

Obdukcijom je utvrđeno, kako nam je rečeno iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, da na tijelu nema tragova nasilja te da ništa ne ukazuje na to da je smrt posljedica krivičnog djela. Tačan uzrok smrti bit će poznat nakon provedenih neophodnih analiza.

Iako su uzeti uzorci DNK radi obavljanja daljnjih vještačenja, na osnovu svih dosadašnjih informacija, a u konačnici obdukcije, kako nam je potvrđeno, pokazalo se da se radi o Boras, čiji je nestanak prijavljen 3.februara ove godine Policijskoj upravi Mostar.

Prema prijavi koju je podnijela njena sestra, Boras se izgubio svaki trag 1.februara kada se udaljila sa svoje adrese stanovanja u ulici Karla Afana de Rivere u Mostaru.

Tijelo je, podsjetimo, pronađeno u poodmakloj fazi raspada, a preliminarno je utvrđeno da to stanje odgovara upravo periodu prijave njenog nestanka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.