PODIGNUTA OPTUŽNICA

Prijetio da će sina i kćerku raznijeti plinom, pa mu sin izbio upaljač

Optuženi se tereti da je 9. februara 2022., u cilju da usmrti svoju kćerku i sina, nožem prerezao crijevo plinske boce i uzeo upaljač s namjerom da plamenom izazove eksploziju plina koji je počeo istjecati u sobu

Prijetio da će ubiti sina i kćerku. ILUSTRACIJA

S. S. / Index.hr

10.5.2022

Pri Županijskom državnom tužilaštvu u Varaždinu danas je podignuta optužnica protiv 72-godišnjaka koji je sinu i kćerki prijetio da će ih ubiti.

- Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu je 29. aprila, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog počinjena dva krivična djela pokušaja ubistva iz čl. 110. u vezi čl. 34. Krivičnog zakona, krivičnog djela nasilja u porodici iz čl. 179.a KZ-a i dva krivična djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 2. KZ-a - stoji u objavi na stranicama DORH-a.

- Okrivljenog 72-godišnjaka se tereti da je od decembra 2021. godine do februara 2022. godine na području Koprivnice, u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao, fizički napadao i tjerao iz kuće svoju 69-godišnju suprugu te joj u dva navrata prijetio da će je ubiti.

Optuženi se tereti da je 9. februara 2022., u cilju da usmrti svoju kćerku i sina, nožem prerezao crijevo plinske boce i uzeo upaljač s namjerom da plamenom izazove eksploziju plina koji je počeo istjecati u sobu, no sin mu je uspio izbiti udarcem upaljač iz ruku - stoji u saopćenju DORH-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.