KRIMINAL

Mitar Marković izručen Crnoj Gori, učestvovao u ubistvu Bogdana Milića

Milić je ubijen 11. juna prošle godine na Cetinju, na terasi kafića “Portun”

Sa uviđaja nakon zločina. Agencije

Avaz.ba

7.2.2020

Mitar Marković (26), koji se sumnjiči za učešće u ubistvu Cetinjanina Bogdana Milića, izručen je crnogorskim istražiteljima. 

Marković se u hrvatskom zatvoru nalazio od sredine avgusta prošle godine, kada je u Šibeniku uhapšen zajedno s Petrom Laličićem (24), također osumnjičenim za zločin na Cetinju, kada su ranjeni Marko Vujačić, Dragan i Goran Vušurović.

Iz policije je tada zvanično saopćeno da su prilikom hapšenja imali falsificirane dokumente, zbog čega im je i suđeno pred tamošnjim nadležnim sudom.

Čeka se da nakon Markovića, Crnoj Gori bude izručen i Laličić, koji se tereti da je zajedno s Lazarom Nedovićem direktni počinilac ubistva.


Ubistvo se dogodilo prošle godine na Cetinju. Agencije

Milić je ubijen 11. juna prošle godine na Cetinju, na terasi kafića “Portun”.

Na Milića i ostale pucali su Laličić i Lazar Nedović, a iz oružja koje im je predao Mitar Marković. Ubijeni Milić nije sjedio za stolom s trojicom ranjenih Cetinjana.

On je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Nemanje Medina - istovremeno kada su Vladimir Ulama i Darko Mijović oslobođeni optužbi da su ubili tog Petrovčanina. On je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina.

Mijović je početkom maja prošle godine likvidiran u njemačkom gradu Forst. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.