DOBOJ

Silovao djevojku pa joj ukrao mobitel

Branislav Jorgić (34) u više navrata dolazio u kuću B. A. (22) i s njom imao seksualni odnos

Jorgić se tereti i za krađu. Ilustracija

Piše: O. MATAVULJ

5.6.2019

Osnovni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor Branislavu Jorgiću (34) iz Kostajnice kod Doboja, osumnjičenom za silovanje B. A. (22) u njenoj porodičnoj kući.

Oborio žrtvu

U Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju navode da se Jorgić tereti da je 29. maja došao u kuću B. A. i upotrebom sile prinudio je na seksualni odnos.

 Od žrtve je nakon toga ukrao mobitel pa se, osim za silovanje, tereti i za krađu.

Kako saznajemo, žrtva je djevojka sa posebnim potrebama. U prvi mah uopće nije prijavila silovanje nego krađu mobitela. Nakon što su istražioci s njom obavili razgovor, ispričala im je kako je došlo do krađe.

Šokirani istražioci

Shvatili su da ju je osumnjičeni silovao i to tako što je tokom noći došao u njenu kuću i nasilu je oborio i prinudio na seksualni odnos. Istražioci su se šokirali kad im je žrtva rekla da to nije bio prvi put te da je osumnjičeni od početka godine u više navrata dolazio u njenu kuću i s njom imao seksualni odnos.

Jorgić je istog dana uhapšen i određen mu je pritvor. Kod njega je prilikom pretresa pronađen ukradeni mobitel.

Ranije osuđivan

Branislavu Jorgiću određen je pritvor zbog bojazni da će, boraveći na slobodi, ometati krivični postupak utječući na svjedoke, kao i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo s obzirom na to da se radi o osobi sklonoj vršenju krivičnih djela. Pritvor je određen i zato što se tereti za djela za koja se može izreći kazna od tri do 10 godina zatvora. Kako saznajemo, Jorgić je ranije pravosnažno osuđivan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.