ŠOKANTNO

Profesor informatike pretukao i zlostavljao samohranu majku

Žrtvu ugurao u stan i fizički i psihički je maltretirao

Vidljive povrede na nogama oštećene

K .T.

2.4.2019

Građani Kiseljaka i Busovače u šoku su nakon što je procurila informacija da je profesor informatike u Srednjoj školi „Ivan Goran Kovačić“ D. J. pretukao i zlostavljao samohranu majku J. B.

Kako saznajemo, sve se odigralo proteklog vikenda u jednoj od zgrada u ulici Vatroslava Lisinskog. Nasilnik je presreo J. B. i ugurao je u njen stan, gdje je fizički i psihički maltretirao cijelu noć. Dan poslije žrtvu je pustio, poslije čega je oštećena slučaj prijavila policiji.

Nakon što je slučaj prijavljen, D. J. je uzeo bolovanje na poslu. Od izvora bliskih istrazi saznajemo da su D. J. i J. B. bili u ljubavnoj vezi. Oštećena je od D. J. pokušala pobjeći u Kiseljak.

Mirjana Medić, direktorica škole „Ivan Goran Kovačić“, kazala je za naš list da je za slučaj saznala iz medija.

- Ne bih da komentiram slučaj dok ne dobijem konačan izvještaj iz policije. Zvala sam PS Kiseljak i još nisam dobila cjelovite podatke - kaže Medić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona potvrdili su nam da su zaprimili dojavu o nemilom događaju.

- Na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je sačinila izvještaj i predmet je proslijeđen nadležnom Tužilaštvu. Mi nemamo više informacija, kao ni informacije o stepenu povreda - kažu iz MUP-a SBK.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.