MODRAN

Kod Dervente pronađeno tijelo Banjalučanina: Kabina kamiona pala na njega

Izvršenom identifikacijom utvrđeno je da se radi o Milovan Railić (59)

Ilustracija

N. S.

28.1.2019

Patrola Policijske stanice Derventa jučer je pored magistralnog puta Derventa - Doboj, u mjestu Modran, zapazila teretno vozilo marke Mercedes te između prednjeg točka na kojem je bila spuštena kabina i blatobrana uočila je osobu koja nije davala znakove života.

Pored njega je pronađen i alat pa se pretpostavlja da je Banjalučanin Milovan Railić (59) popravljao vozilo kada je kabina kamiona koja se podiže iz nekog razloga pala na njega i usmrtila ga na mjestu.  

Policajci su odmah pozvali pomoć, iako vozač nije davao znakove života. 

Na lice mjesta su izašli i doktor mrtvozornik Doma zdravlja Derventa, radnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa i Auto-moto društva Derventa, koji su izvukli tijelo nastradalog ispod kabine.

Iz Policijske uprave Doboj je saopćeno da je izvršenom identifikacijom utvrđeno da se radi o Milovanu Railić (59) iz Banje Luke.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

- Tužilac je naredio obdukciju tijela preminulog, koja će sa sigurnošću utvrditi uzrok smrti, ali, prema do sada dostupnim informacijama, pretpostavlja se da se radi o nesretnom slučaju i da je kabina usmrtila muškarca - kazala je za naš portal Dragana Kerkez, portparol PU Doboj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.